Antti Kärävä Salomaa Yhtiöiden toimitusjohtajaksi 1.5.2018

Salomaa-yhtiöryhmä nostaa kasvutavoitteitaan uudelle tasolle. Vauhtia haetaan luovuuden, datan ja teknologian ylivoimaisesta yhdistelmästä sekä yhä vahvemmin kansainvälistymisestä. Salomaa Yhtiöiden toimitusjohtajana aloittaa toukokuun alussa Antti Kärävä. Hän siirtyy tehtävään Columbia Sportswearilta, jossa hän on toiminut markkinointi- ja viestintäjohtajana EMEA-alueella. Hallituksen puheenjohtajaksi nimitettiin 26.1.2018 kokenut hallitusammattilainen Ossi Pohjola.

Antti Kärävä siirtyy Salomaa Yhtiöiden johtoon Sveitsistä, jossa on hän vastannut viimeiset 10 vuotta Columbia-brändin ja Sorel-jalkinebrändin markkinoinnista ja viestinnästä EMEA-alueella. Salomaa-yhtiöryhmä on hänelle hyvin tuttu, sillä Kärävä on toiminut vuodesta 2015 emoyhtiön hallituksessa ja 2000-luvun lopulla hän veti suunnitteluryhmää SEKissä.

– Yli 80-vuotias perheyhtiö, jossa on sitouduttu pitkäjänteiseen ja arvopohjaiseen omistajuuteen, on poikkeuksellinen menestyksen mahdollistaja. Hyvinkin erilaiset ja eri vaiheissa olevat yhtiömme saavuttavat asiakkaittemme ja liiketoimintamme tavoitteet, kun jaamme yhdessä vastuullisen ja osaajiamme arvostavan toimintakulttuurin. Lähden suurella innolla viemään joukkojamme seuraavaan kehitysvaiheeseen. Tuen kansainvälistymisessä niin omia ihmisiämme kuin asiakkaitamme, kertoo Salomaa Yhtiöiden toimitusjohtajaksi siirtyvä Antti Kärävä.

Kärävä seuraa tehtävässä Kalle Lainetta, joka on johtanut yhtiöryhmän vahvaa uudistumista vuodesta 2015.

Salomaa Yhtiöiden hallituksen puheenjohtajana aloitti tammikuussa Ossi Pohjola, joka on toiminut aiemmin hallituksen jäsenenä. Hänellä on laajaa kokemusta yritysten kansainvälistämisestä ja hallitustyöskentelystä. Vuodesta 2002 hän on työskennellyt lukuisten yhtiöiden hallituksissa teollisuuden, kaupan, terveydenhuollon, tietotekniikan sekä markkinoinnin ja mainonnan aloilla.

– Kalle Laineen tehtävänä oli kääntää yhtiöryhmän myyntikate kasvuun ja kirkastaa rakenteita. Siitä suuri kiitos. Salomaa-yhtiöryhmän tuloskunto on parantunut, olemme taas hyvällä kasvu-uralla. Nyt on luonteva vaihe kääntää kasvussa vieläkin suurempi vaihde päälle. Uskomme asiakkaittemme menestyksen nousevan luovuuden, datan ja teknologian ylivoimaisesta liitosta. Niihin panostamme. Vauhditamme asiakkaittemme kansainvälistä kasvua yhä voimakkaammin. Antti Kärävän käytännön kokemus kansainvälisestä markkinoinnista antaa tähän työhön vahvaa tukea, kertoo Salomaa Yhtiöiden hallituksen puheenjohtaja Ossi Pohjola.

Pohjolan mukaan Salomaa Yhtiöt hakee kasvua jatkossakin sekä orgaanisesti että yritysostoin.

Lisätietoja:
Antti Kärävä, Salomaa Yhtiöt Oy, toimitusjohtaja 1.5.2018 alkaen
P. +33 787 287 343, 1.5. jälkeen 0500 901 901
antti.karava@salomaa.fi
Ossi Pohjola, Salomaa Yhtiöt Oy, hallituksen puheenjohtaja
050 555 0501, ossi.pohjola@big.biz